Make your own free website on Tripod.com

BACK

 

ЗАКОНОТ ПОСИЛЕН ОД СЕКСОТ

 

 

Една 21-годишна девојка е обвинета дека го силувала своето 13-годишно момче, со кого има син.
Џесика Стрикленд може да добие максимална казна 20 години робија затоа што имала секс со сега 14-годишниот Тони Гос. Двојката се венчала деновиве, еден месец откако таа го родила нивниот син.
Обвинувањето го покренува обласниот шериф, затоа што девојката имала однос со тогаш (а и сега) малолетниот Тони, што е казниво според законот за сексуално искористување на малолетни лица од страна на возрасни лица.
Адвокатите кои ги бранат Џесика и Тони велат дека тие доброволно имале сексуални односи, а не биле присилени на тоа и дека тука нема никаква основа за покренување на обвинителен акт. Олеснителна околност може да биде и тоа што ако едниот од родителите (во овој случај мајката) оди во затвор, тоа ќе го попречува нормалното одгледување на детето.Овој случај ги разбранува правните води во САД и беше повод за низа дискусии  за сексот и за односот на општетсвото кон сексуалниот живот на младите.Џесика Стрикленд е уапсена пред неколку недели, но набрзо е пуштена со кауција од 5.000 долари.