Make your own free website on Tripod.com

BACK

 

ПИЛИЊАТА НА НАСА

 

Научниците од НАСА направиле топ кој исфрла мртви кокошки по ветробранските стакла на авионите и на спејсшатловите, со кој се тестира издржливоста на стаклата при максимални брзини. Целта на овие вежби е да се спречат понатамошните несреќи при судири на птици и летала на големи височини.
Британските научници слушнале за овој топ и го побарале за да ги тестираат стаклата на новиот супербрз воз. Тестирањето почнало. Топот испукал, пилето полетало, го дупнало стаклото, го удрило машиновозачот по средината на градите и со сета сила го залепило за ѕидот од кабината, напукнувајќи му пет ребра. Вчудовидените Британци на НАСА и ги испратиле катастрофалните резултати и беспомошно побарале совет.
Одговорт на НАСА се состоел само во една реченица: "Вратете ни го пилето!".